لکه برداری از روی فرش

لکه برداری از روی فرش

فرش در طول استفاده ممکن است دچار آسیب هایی مانند ریختن مواد چسبنده مثل قیر، چسب، رنگهای شیمیایی، رنگهای جوهری و روغنهایی مانند نفت سیاه و غیره گردد که به پاک کردن آنها را از روی فرش، لکه گیری می گویند. در ادامه چگونگی پاک کردن و لکه گیری موارد مهم از روی فرش توضیح داده می شود
  قیر:
اگر فرش با قیر آلوده شود باید ببینید چه میزان قیر روی فرش ریخته شده اگر مقدار زیادی باشد بخشی از آن را توسط یک کاردک یا چاقویی که تیز نباشد و به فرش آسیب نزند بردارید. وقتی مقدار زیادی از قیر برداشته شود پاک کردن باقیمانده ی آن به راحتی توسط یک تکه ابر یا پارچه ای تمیز و مقداری نفت سفید کار چندان سختی نیست. اگر اثری از رنگ قیر روی فرش ماند می توانید بعد از اینکه نفت روی آن خشک شد با کمی آب و شوینده ی مخصوص فرش آنرا پاک کنید.

مرکرکروم:
ابتدا محل مرکرکروم ریخته شده را با آب و صابون شستشو می دهند و سپس باقیمانده رنگ را با پودر یا محلول جوهر لیمو با قلم مو می شویند تا خاصیت رنگ از بین برود، در انتها محل مورد نظر را مجدداً با آب شستشو می دهند.
 رنگ و چسب:
رنگ های شیمیایی که برای رنگ آمیزی در و دیوار از آن استفاده می شود در صورتی که به هر دلیل روی فرش بریزد سعی کنید قبل از اینکه خشک شود پاک کنید. بهترین حلال برای رنگ های روغنی تینر فوری است. رنگ های پلاستیک با آب یا بنزین به راحتی پاک می شود اما رنگ اکرلیک در صورتی که خشک شود تقریبا با هیچ چیز پاک نمی شود. هنگام استفاده از بنزین یا تینر فوری هر گونه وسیله ی آتش زا را از محل دور کنید.
چسب آهن با تینر پاک می شود. بعضی از چسبها با گرم شدن پاک می شود پس یک پارچه روی قسمتی که رنگ ریخته قرار دهید و روی آن اتو بگذارید تا کاملا چسب گرم شود اتو را برداشته زمانی که پارچه سرد شد بردارید چسب به پارچه چسبیده و از فرش کنده می شود اگر اثری از چسب بود مابقی را تینر فوری پاک کنید.
بعضی از چسب ها که زیاد قوی نیست با اسپری حشره کش از بین میرود مقداری حشره کش روی فرش اسپری کنید و با یک پارچه آغشته به آ جوش روی فرش بکشید.

با انداختن پارچه ای بر روی چسب و گذاردن اتوی گرم بر روی آن، چسب به پارچه چسبیده می شود و سپس پارچه را بعد از خشک شدن از روی فرش بر می دارند که در این حالت، بیشتر چسب به پارچه چسبیده است. باقیمانده چسب را نیز با تینر یا نفت پاک می کنند.
 نفت یا روغنهای سیاه:
اگر نفت سیاه یا روغن های سیاهی که بعضا در مکانیکی استفاده می شوند روی فرش ریخت تا جایی که ممکن است با چاقو یا قاشق برداشته مابقی را با نفت سفید یا بنزین پاک کنید.

لکه جوهر:
نمک تصفیه شده که دانه های ریزی دارند را روی لکه جوهری که روی فرش ریخته بپاشید و مقدار الکل روی آن بریزید. وقتی جوهر جذب نمک شد رنگ نمک تغییر پیدا کرده و به رنگ جوهر درآمد، نمک را عوض کرده و این کار را مجددا انجام میدهیم تا جایی که تمام جوهر جذب نمک شود و دیگر نمک ها رنگ نگیرد. پس از این کار روی فرش جارو برقی بکشید و با آب و صابون آن قسمت را پاک کنید.
برای پاک کردن لکه هایی که مدت زیادی است روی فرش ایجاد شده، نباید زیاد تلاش کرد. پاک کردن بعضی لکه های قدیمی که به تدریج تبدیل به مواد غیر محلول شده اند، مستلزم به کار بردن مواد شدید الاثر و استفاده از روشهای لکه گیری خاصی است که ضمن پاک کردن لکه ها سبب پوسیدن الیاف گیاهی می شود. در مورد لکه گیری قالیهایی که در اثر سهل انگاری لکه دار می شوند، باید قبل از تثبیت لکه و بدون از دست دادن وقت اقدام نمود. به جز دستبافتهای خیلی کهنه که از مقاومت الیاف آنها به مقدار زیادی کاسته شده است و کار کردن با آنها مستلزم تبحر خاصی است.

لکه های پاک نشدنی:
نمونه بارز لک های پاک نشدنی لکه رنگ مو، لکه ناشی از حرارت و سوختگی،لکه ماژیک سر که در این مواقع باید محل لکه را شکافت و با پرز همرنگ آن قسمت را مجدداً بافت.
لکه های رنگی بر اساس سهولت پاک شوینده ها به ترتیب زیر می باشد:
زرد
قرمز
 سرمه ای
سبز به این ترتیب پاک کردن رنگ سبز از سایر زندگی مشکل تر می باشد.
پاک کردن لکه های صنعتی:
برای پاک کردن لکه های ناشی از روغن های صنعتی، روغن موتور و چرخ،، گریس، دوده،واکس و قیر  از بنزین و تینر فوری استفاده می شود به این ترتیب که فرش برمیگردانیم و از ظرف بزرگ یا تخت را زیر محل  لکه گذاشته و به آرامی بنزین را از پشت سرش ریخته به طوری که از میان تار و پود گذشته و از خواب فرش به داخل ظرف به چه کرد سپس با یک اسفنج دوباره بنزین داخل ظرف را جمع کرده و به پشت سرش بریزید و این عمل را بارها تکرار کنید حال که به طور کامل در بنزین حل شده باشد و از فرش خارج شود هرگاه بنزین تغییر رنگ داد باید آن را دور ریخت و از بنزین جدید استفاده کرد.

قالیشویی ساوین، سال ها با فعالییت در خدمات فرش از جمله : شستشوی فرش های دستبافت و ماشینی و رفوگری در خدمت شما عزیزان میباشد، قسمت مبل شویی با افراد کارکنان مجرب در این زمینه ها فعالییت دارند .
قالیشویی ساوین همچون با فعالییت های چرم دوزی؛ مبل شویی، ریشه بافی، پرداخت مویگیری، رفوگری، رنگبرداری، شستشو انواع فرش ها و لکه برداری مبلمان و فرش می باشد. مبل شویی در منزل مراحل  و اصولی خاصی را به عهده دارد.
بستگی به جنس پارچه و تعداد نشیمن گاه ، مواد شوینده به دلخواه مشتری یا استاندارد ، خدمات سفارشی بیشتر. .
قالیشویی ساوین با 4 نمایندگی فعال در شمال ، جنوب، شرق و غرب تهران همه روزه در خدمت مشتریان عزیز می باشد.

روش پاک کردن لکه شمع از روی فرش: روی قسمتی از فرش که شمع ریخته یک تکه روزنامه یا کاغذ خشک قرار دهید و اتو گرم را روی آن بگذارید حال که جذب کاغذ شود. این عمل را چند بار به کاغذ تمیز دیگر تکرار کنیم حال که به کلی از بین برود. البته این کار را خیلی با دقت انجام دهید تا فرش فرسوده نشود. اگر باز هم لکه باقی ماند ، آن را با الکل تمیز کنید. برای جدا کردن آدامس نیز از فرش ابتدا یک تکه یخ را به آن چسبانید تا به حالت فریز شده درآید سپس مطابق دستورالعمل های قبل عمل نمایید.
روش پاک کردن لکه روغن از روی فرش: برای زدودن اثرات روغن و چربی و حتی واکس از صابون و سرکه سفید استفاده کنید اما اگر روغن فرش ریخت بیرون ابتدا آن را با قاشق جمع کنید. سپس به یک تکه پارچه سفید را روی بخشی از فرش که آلوده شده است را بگذارید و روی آن را اتوی نیمه گرم بکشید. به این ترتیب وی گفت روغن موجود در موزه فرش جذب پارچه سفید می شود.
قیر: در صورتی که غیر بر روی فرش ریخته شده باشد ، ابتدا باید توجه داشت که ضخامت غیر ریخته شده چقدر است. اگر غیر دارای ضخامت زیادی باشد ، اضافات را با چاقو یا وسایل دیگر به صورتی که به پرس های فرش آسیبی وارد نشود نیابد ، بر می دارد سپسبا یک قطعه پارچه تمیز آغشته به نفت سفید ، با ماساژ دادن به محل ، دقیقی را پاک می‌کنند. در مورد فرش هایی که رنگ کرم یا روشن دارند باید توجه داشت که زردی های باقیمانده چنانچه از بین نرود ، پس از خشک شدن میتوان با آب و صابون شست و شو داد
مرکر کروم:ابتدا محل مرکر کروم ریخته شده را با آب و صابون شستشو میدهند سپس با همان رنگ یا پودر یا محلول جوهر لیمو با قلمو می شویند تا خاصیت رنگ از بین برود در انتها محل مورد نظر و مجددا با آب شست و شو می‌دهند.
رنگ ها و چسب های شیمیایی:  ابتدا رنگ  تازه ریخته شده باشد، قسمت اضافه رنگ با وسیله ای مانند قاشق جمع‌آوری می‌کنند،  سپس آثار باقیمانده رنگ را با تینر فوری یا رنگ روغن پاک می‌کنند.
عمل رنگ زدایی باید با تحمل ، صبر و حوصله به تدریج انجام شود. باید مراقب بود در حین انجام کار هیچ گونه آتش جرقه در محل کار ایجاد نشود. در غیر این صورت خطر آتش سوزی وجود دارد.
 سپس کفاش را با تینر پاک می‌کنند. در مورد بعضی از چسب ها ، با انداختن پارچه بر روی چسب و گذاردن  اتوی گرم بر روی آن ، پارچه چسبیده می‌شود و سپس پارچه را بعد از خشک شدن از روی فرش برمی‌دارند که در این حالت ، بیشتر چسب به پارچه چسبیده است. باقیمانده چند را نیز با تینر یا نفت پاک می کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *